Pas godt på kroppen i løbet af de kolde vintermåneder på kontoret med disse 6 tips

Vinteren er en kold tid. Minusgraderne brager derudad, og man kan derfor hurtigt komme til at fryse på kontoret - også selvom varmen er sat til! Grundet de seneste prisstigninger på varme, vælger mange arbejdspladser at skrue ned for temperaturen. Selvom det kan være enormt ubehageligt at arbejde på en kold arbejdsplads, er der forskellige ting, du selv kan gøre, for at holde bedre på varmen. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får 6 tips til at passe godt på kroppen i løbet af de kolde vintermåneder på kontoret.

Hav en ordentlig kontorstol

Vælger din arbejdsplads at holde fast i de lave temperaturer, er det vigtigt, at du tænker praktisk. Det skal være hurtigt og let for dig at få varmen, så snart du kommer ind ad døren. En af måderne, hvorpå du hurtigt kan opnå en behagelig kropstemperatur, er ved at have en ordentlig kontorstol. Her er der ikke blot tale om en af de almindelige kontorstol i eksempelvis plastik eller læder.

Her er der i stedet tale om en stor, omfavnende kontorstol i et lækkert og blødt materiale. Kontorstolen skal være godt polstret, så du blot kan læne dig ind i den og få varmen. Derudover kan det være en fordel at investere i en ergonomisk stol. En ergonomisk stol har mange forskellige funktioner og og siddestillinger. Dette er med til at sætte blodomløbet i gang, og du kan på denne måde hurtigere få varmen.

Brug et varmetæppe

Er den varme kontorstol ikke helt nok for for dig, kan du vælge at bruge et varmetæppe. Her er der ikke tale om hvilket som helst tæppe! Varmetæppet er elektrisk og frigiver derfor varme til hele kroppen. Det normale tæppe holder varmen intakt på kroppen, mens det elektriske varmetæppe frigiver varme. Ønsker du ikke at sidde med tæppet hele dagen lang, kan du blot bruge det til at få varmen, når du kommer ind fra kulden.

Dette er en hurtig og effektiv løsning, som gør, at du ikke skal klapre tænder hele dagen lang! Der findes et hav af forskellige varmetæpper på markedet, så her er det bare med at vælge det, der passer bedst til dig og dine arbejdsvaner. Du kan sågar få et varmetæppe, der fungerer som sovepose! Der er mange muligheder.

Husk uldsokkerne

Det lyder måske skørt, men forskellige undersøgelser viser, at hvis vi mennesker fryser om fødderne, fryser resten af kroppen også. Det er altså vigtigt, at du passer på dine fødder, og sørger for, at de aldrig er kolde på arbejdspladsen. En af måderne, hvorpå du kan undgå frosne tæer og fødder, er gennem uldsokker.

Uld er helt fantastisk til at holde på varmen! Ønsker du ikke at rende rundt med kæmpe uldsokker på arbejdet, kan du vælge nogle af de tyndere modeller. Disse ligner ganske almindelige strømper, men de er langt bedre til at holde på varmen. Du kan parre uldsokkerne med et par gode støvler, hvis du er typen, der døjer meget med kolde fødder.

Drik masser af varm væske

Har du forsøgt at ændre temperaturerne uden på kroppen, men uden held, er det måske tid til, at du skal arbejde lidt med det indre - bogstaveligt talt! Dette kan du gøre med varm væske. Du har garanteret prøve at gå i kulden med en kop varm kakao, og pludselig fryser du ikke længere.

Den varme væske gør dig ikke kun i dejligt humør, men den varmer også kroppen op indefra. Det er derfor altid en god ide at drikke masser af varm væske, mens man er på arbejde. Er du ikke den største kaffeelsker, kan du drikke kakao, te eller måske noget helt tredje! Mens du drikker, kan du varme fingre og hænder på den lune kop.

Bevæg dig ofte

Vi kommer ikke udenom det. Bevægelse er noget af det absolut bedste, du kan gøre, for at holde kroppen varm. Det er faktisk ganske simpelt! Bevægelse sætter blodomløbet i gang, og kroppen opvarmes hurtigt. Dette er også en af grundene til, at vi eksempelvis kan løbe en tur i minusgrader uden at fryse. For nogle kan det være rigtigt svært at bevæge sig på kontoret, fordi de er fastlåste til et skrivebord og en computer. Det kan dog sagtens lade sig gøre!

Du kan eksempelvis lave armsving, mens du sidder ned. Disse er særligt gode, hvis man har frosne fingre  eller døjer med nakke-og skulderproblemer. Du kan også vælge at lave små træningsøvelser, når du holder pause. Herunder blandt andet planke og armbøjninger. Du kan selvfølgelig også bare vælge at gå flere gange til kaffemaskinen, end du plejer. Det gælder blot om at være en smule kreativ! Du behøver ikke bruge mange minutter på at bevæge dig. Det vigtigste er, at du får kroppen i bevægelse og dermed sætter blodomløbet i gang.

Hæv skrivebordet

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan du passe godt på kroppen i de kolde vintermåneder på kontoret, ved at hæve skrivebordet. Selvom det kan være behageligt at sidde ned, er det ikke altid den bedste måde at få opvarmet kroppen på. Når man fryser, gælder det som førnævnt om at få blodomløbet i gang.

Dette kan blandt andet gøres ved hjælp af musklerne. Du bruger ikke mange muskelgrupper, når du sidder ned, men det gør du i stedet, når du står op. Selvom du står stille ved dit skrivebord, bruger du altså flere muskler, end hvis du sidder ned, og du får dermed mere gang i kroppen. Du forbrænder mere ved at stå op, hvilket også er med til at, at du holder varmen.

Nu er du godt rustet til de kolde vintermåneder på kontoret! Held og lykke.

Menu
Top